Oare mai poate ajunge raportul euro-dolar la 1 la 1? Mai curând la 1,2570

Ce mai au de spus cei care profeţeau un curs euro-dolar de 1 la 1? În condiţiile în care candidatul republican pentru Casa Albă promisese scăderea datoriei publice, iar preşedintele Băncii Centrale Europene s-a întrebat, exasperat, dacă rata de schimb euro-dolar reflectă fundamente economice sau numai disparităţi politice?

În fine, am mai spus-o, evoluţia bitcoin şi a euro faţă de biletul verde e legată de punerea unor economii pe picior de război. Şi dacă vrem să discutăm de fundamente numai raportul dintre lira sterlină şi euro le mai reflectă.

Mai important este însă răspunsul la întrebarea în ce s-ar putea refugia banii care abandoneză criptomonedele? Cu această ocazie ar merita reamintită poziţia europenilor în favoarea criptomonedelor, explicată de faptul că deprecierea bitcoin pune în pericol relaxarea cantitativă, de unde s-ar putea trage concluzia că nu aceştia au interes să le slăbească, ci că Europa e prinsă cumva la mijloc în lupta dintre cei mai mari decât ea. Dar, aurul ar părea să fie destinaţia predilectă pentru fuga din criptomonede. Metalul galben şi nu petrolul, deoarece  evoluţia acestuia din urmă mai are legătură şi cu ceva ce se numeşte consum.

În ceea ce-l priveşte pe candidatul republicanilor pentru Biroul Oval, devenit între timp preşedinte, se vede că e bine să fie lăsat să  vorbească pentru  că atunci când deschide gura dolarul se depreciază şi astfel el contribuie la pregătirile de război.

Încă o precizare, faptul că nivelul minim de vineri al cursului euro-dolar s-a plasat peste 1,2380 şi ziua s-a închis la mai mult de 1,2410 dolari/euro, păstrează posibilitatea de a se atinge 1,2570. 


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review