Kövesi poate fi suspendată doar dacă e pusă sub acuzare

Prim adjunctul directorului Serviciului Român de Informații, generalul Florian Coldea, a cerut trecerea în rezervă, pentru a nu afecta imaginea instituției, deși ancheta internă l-a considerat apt pentru a-și desfășura mai departe activitatea.

În schimb, șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi - aflată într-o situație similară - a refuzat să-și depună mandatul.

În aceste condiții, se poate spune că singurul mod de a clarifica problemele în ceea ce o privește e punerea sub acuzare, ceea ce ar atrage după sine suspendarea.

Kövesi susține că a avut rezultate foarte bune de când conduce DNA și că a reușit să managerieze dosarele de mare corupție. Asta însă fără recuperarea prejudiciilor, și în situația în care au scăpat de “priotizarea” procurorului-șef al DNA dosare importante, iar altele - cu prejudicii consistente - trenează de ani întregi din motive greu de înțeles.

Merită să ne întrebăm dacă e, într-adevăr, o problemă evaluarea și anchetarea modului în care sunt manageriate dosarele de importanță națională privind corupția sau felul în care a funcționat, din punctul de vedere al relațiilor întreținute, respectiva persoană?

Cu precizarea că nimeni nu dorește să distrugă SRI și DNA, ci doar ca aceste instituții să-și desfășoare activitatea corect, așa cum sugerează președintele Iohannis.  


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review