Liber să alegi

„O societate care va pune egalitatea înaintea libertăţii nu va obţine nici una dintre ele. Societatea care pune libertatea înaintea egalităţii va avea mai mult din ambele”

“Strângerea puterii economice și politice în aceleași mâini este o rețetă sigură pentru tiranie”

„Când sindicatele obțin salarii mai mari pentru membrii lor pe seama restricționării accesului la o ocupaţie reduc oportunităţile pentru alţi lucrători. Când statul le plătește angajaților săi lefuri mai mari, acestea acţioneză în detrimentul contribuabilului. Când însă angajaţii primesc salarii mai mari ca urmare a condiţiilor de piață, când obţin venituri mai bune din partea unor firme care concurează pentru o forţă de muncă care la rândul său se află în competiţie, mărirea remuneraţiilor nu se face pe cheltuiala nimănui. Salariile mai mari pot proveni doar din productivitate mai mare, investiții de capital mai mari, competențe extinse. Întreaga plăcintă este mai mare - există mai mult pentru angajat, dar și pentru angajator, investitor, consumator și chiar pentru cel care percepe impozite.”

“Obiectivul nostru real nu e doar de a crea locuri de muncă, ci locuri de muncă productive, care să însemne mai multe bunuri și servicii de consumat. ”

„Familia, mai degrabă decât individul, a fost și rămâne elementul de bază al societății noastre, deși autoritatea sa e clar slăbită de creșterea influenţei paternalismului statului”.

“Libertatea este un întreg şi orice o afectează într-o parte a vieții noastre îi poate dăuna în celelalte părți.”

“Copiii sunt indivizi responsabili încă din faza embrionară. Ei au drepturile lor şi nu sunt pur şi simplu jucăriile părinţilor”

“Eșecul statului în gestionarea banilor nu este doar o curiozitate istorică, ci continuă să fie o realitate actuală. ”

"Aş vrea ca lumea să îşi amintească de mine ca de un prieten al libertăţii. Dacă analizezi istoria, vezi că, oriunde există creştere economică şi unde capitalismul înfloreşte, oamenii trăiesc mai mult şi mai bine"

Free to Choose: A Personal Statement


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review