Invataturile lui Ion Iliescu catre fiicele sale Monica Macovei si Elena Udrea

 

 

Un popor care nu isi cunoaste istoria este ca un copil care nu isi cunoaste parintii spunea Niolae Iorga.

 

Din fericire pe Ion Iliescu il cunoaste toata lumea, si e constienta ca si-a pus amprenta parinteasca asupra istoriei patriei sale.

 

In 1968, Iliescu avea 38 de ani , era ministrul tineretului si ca un viitor tata al natiunii asigura in revista "Femeia” de toata dragostea partidului tinerele care astfel pot deveni tovarase barbat-bine.

 

 

1 Femeia

 

 

Inca de atunci viitorul parinte al patriei si-a dat seama ca la un moment dat in tara sa, in Romania, satula de faptul ca nu va intalni la seful statului trasaturi precum determinare, experienta, inteligenta, echilibru, diplomatie, se va pune problema ca e important sexul persoanei care o conduce si, eventual, daca stie sa faca copii.

 

Iata ce sfaturi dadea Iliescu tinerei pe atunci Monica Macovei si inca nenascutei Elena Udrea pentru asigurarea prezentei vii, active, la viata obsteasca.

 

 

2 Femeia

 

 

Reproducem textul integral:

 

"As incepe cu o apreciere a initiativei revistei «Femeia» de a dedica un numar tinerelor fete.

 

O asemenea dezbatere a problemelor specifice ale tinerelor fete mi se pare utila si necesara si este un lucru pozitiv incercarea de a aborda o sfera mai larga de probleme, de a antrena in acesta discutie forurile interesate, ca si participarea activa a fetelor.

 

Este, credem, un inceput care ar merita sustinut in continuare si de revista, si de alte organe de presa.

 

In ceea ce priveste UTC, prin insusi caracterul sau, in intreaga activitate pe care o desfasoara un rol important si o prezenta tot mai activa o au fetele, care reprezinta peste 40 la suta din efectivul organizatiei.

 

 

femeia activa

 

 

As sublinia aici preocuparile actuale ale organizatiei pentru a da viata hotararilor Plenarei CC al PCR din noiembrie-decembrie 1967, pentru largirea eficientei muncii sale, a influentei educative in randurile maselor largi ale tineretului, pentru perfectionarea mijloacelor, a parghiilor folosite de UTC in activitatea generala, politica, educativa.

 

Exista preocuparea pentru o mai competenta abordare a problemelor proprii diferitelor categorii de tineri de la orase si sate - muncitori, tarani, elevi, studenti etc. - pentru o mai mare diferent iere a formelor de activitate pe varste, pentru a adapta formele si metodele de munca la conditiile specifice fiecarei categorii de tineri careia ne adresam.

 

 

3 Femeia

 

 

In ansamblul activitatii UTC un loc important il ocupa dezvoltarea larga a initiativei organizatiilor pentru asigurarea unei participari mai vii a tuturor membrilor acestora si a intregului tineret la diferite actiuni educative.


In acelasi timp putem sa sporim preocuparile noastre in ceeea ce priveste grija pentru rezolvarea unor probleme referitoare la conditiile de viata si de munca, la pregatirea lor pentru viata.

 

In legatura cu orientarea profesionala si incadrarea diferitelor categorii de fete in procesul muncii ne gandim sa sprijinim in mai mare masura organismele de stat care raspund pe aceasta linie, sa conlucram cu Ministerul Muncii si Sindicatele in studierea acestor probleme si sesizarea fenomenelor care apar cu privire la pregatirea fetelor pentru munca si orientarea spre domeniile de activitate economica proprii posibilitatilor si inclinatiilor lor.

 

 

Femeia Ana Pauker

4 Femeia Ana Pauker

 

 

Am vrea ca organizatiile UTC sa devina niste exponente active care sa intervina pentru rezolvarea problemelor pe care le intalnesc in viata si activitatea lor fetele.



Credem, de asemenea, ca organizatiile UTC pot sa faca mai mult in colaborare cu o serie de organisme care au raspunderi directe in ceea ce priveste pregatirea fetelor pentru viata familiala, sprijinirea tinerelor mame, educarea sanitara a fetelor, initierea tinerelor gospodine.

 

In aceasta directie mi se pare ca ar fi necesara si largirea activitatii pentru editarea unei literaturi specifice care sa vina in ajutorul fetelor.

 

Ne gandim ca putem face mai mult pe linia educarii estetice a fetelor, dezvoltarea gustului estetic se rasfrange asupra tinutei vestimentare, activitatii la locul de munca si in cadrul gospodariei.

 

 

Femeia chineza educata cultural si cu gust estetic unic in vestimentatie

6 Femeia chineza

 

 

Mai sunt inca o serie de neajunsuri, exista o serie de reticiente, nu intotdeauna o suficienta preocupare a organismelor noastre pentru asigurarea prezentei corespunzatoare a fetelor in toate activitatile.

 

Asigurarea prezentei vii, active a fetelor la viata obsteasca pe care o desfasoara organizatia noastra de tineret mi se pare de o importanta principiala, politica si practica pentru asigurarea eficientei activitatii organizat iei pentru indeplinirea rolului sau."

 

 


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review