Presedintele Fed intervine verbal pentru a le arata exportatorilor americani un nivel de hedging

 

Biletul verde s-a depreciat dupa declaratiile presedintelui Fed Janet Yellen pana la 1,2785 dolari pentru un euro, dupa ce cu doua zile inainte se intarise pana la 1,25.

Yellen a spus ca incetinirea cresterii mondiale si un dolar tare reprezinta riscuri pentru perspectivele economiei americane.

O economie a Statelor Unite care se misca bine dupa reducerea substantiala a programului de relaxare cantitativa (quantitative easing – QE) si evidentiaza ca e capabila sa creeze locuri de munca.

In astfel de conditii, in care e pe cale sa fie eliminat principalul impediment – QE –, un dolar puternic incurca prea putin economia SUA, insa declaratia presedintelui Rezervei Federale – practic, o interventie verbala – are loc in contextul in care dolarul se aprecia prea rapid, trend abrupt ce genera panica.

In aceasta situatie, exportatorilor din Statele Unite le era imposibil sa gaseasca un nivel de hedging, iar Yellen a intervenit pentru a li-l arata.

Mai ales ca interventia sa a venit pe fondul lipsei de opinii oficiale din partea liderilor europeni.

Ultimele niveluri, de 1,4 si 1,3 dolari/euro, au fost “indicate” de cancelarul german Angela Merkel .

Dar Merkel nu mai are in prezent cum sa ia o pozitie in favoarea sustinerii euro, fiindca se confrunta cu o scadere treptata a livrarilor de gaze rusesti.

O sincopa in aprovizionarea cu gaz metan afecteaza, in principal, economiile tarilor dezvoltate, ce “sufereau” oricum de o racire a secventei economice.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review