Cea mai buna locatie pentru comandamentul NATO ar fi Tinutul Secuiesc

 

NATO va avea prezenta permanenta in Romania. Decizia infiintarii unui comandament pe teritoriul tarii noastre a fost luata in cadrul summit-ului din Tara Galilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat la incheierea summit-ului NATO, ca "vom avea o structura de comandament NATO” .

El a adaugat ca „in documentele care nu sunt destinate publicitatii, Romania figureaza ca fiind un stat care va oferi facilitati pentru un comandament NATO de dimensiuni acceptabile, dar noi stim ca unul dintre comandamente va fi pe teritoriul Romaniei. Prin adoptarea Planului de actiune s-a decis prezenta NATO pe teritoriul statelor de la frontiera de est a NATO, inclusiv pe teritoriul Romaniei".

Asadar pe teritoriul tarii noastre va exista un comandament permanent NATO. Singura problema ce a ramas de stabilit ar fi unde va fi acesta amplasat.

Cea mai buna zona unde ar trebuie sa-si instaleze NATO comandamentul ar fi Tinutul Secuiesc.

Avantajele acestei regiuni, situate pe teritoriul judetelor Covasna, Harghita si Mures, sunt greu de gasit in alte parti ale Romaniei.

Pazit de munti si aflat pe un teritoriu cu una dintre cele mai reduse densitati ale populatiei pe kilometrul patrat - mai ales in judetele Covasna si Harghita - Tinutul Secuiesc pare locatia ideala.

Acest plasament discret si salbatic l-a atras de altfel si pe printul Charles al Marii Britanii sa-si achizioneze o casa de vacanta in acest cadru natural. De ce NATO sa nu profite de „expertiza” engleza, care a identificat astfel una dintre cele mai linistite zone din Romania?!

Si care ar fi avantajele pentru Romania daca NATO si-ar stabili comandamentul in Tinutul Secuiesc? Aceasta regiune, pe care pana in prezent intreprinzatorii au ocolit-o constant, va beneficia de investitii straine, esentiale pentru dezvoltarea sa.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review