Nu te vinde! E mai rentabil să te închiriezi

Am un amic, care, împreună cu soția și cei doi copii, împarte un apartament de trei camere cu părinții săi pensionari. Problemă este, însă, că locuința nu este a tatălui și mamei sale, ci a bunicilor, și, alături de părinți și prietenul meu cu familia, mai stă și bunicul supraviețuitor. Ei bine, unul dintre copiii amicului meu a primit de curând cadou, de ziua lui, un cățel, un ciobănesc german. Să le trăiască!

Şi acum statitici: Românii sunt într-un procentaj de peste 90% proprietarii imobilelor în care locuiesc, lituanienii, ungurii și polonezii în proporție de mai bine de 80%, spre deosebire de elvețieni și nemți plasați la 40-50%, sau de francezi, britanici și americani – cu 60%.

În România şi Polonia, oamenii percep că au câștigat lupta cu impredictibilitatea mediului economic când au reușit să aibă un acoperiș deasupra capului. Pentru ei, acesta e sfârșitul istoriei, despre care a scris Francis Fukuyama. Summum-ul capitalismului. În schimb, pe elvețieni și pe americani nu-i deranjează să stea cu chirie. În economiile lor e o mare cantitate de capital investită pe locuitor și administrarea societății e sinergică, ceea ce le permite oamenilor să-și găsească mereu de lucru.

La noi, sunt puţine locuinţe de închiriat şi ponderea chiriilor e redusă în coşul de consum utilizat la calculul inflaţie fiindcă bunicii, părinţii şi copiii împart acelaşi spaţiu deţinut de primii.


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review