Încrederea are legătură cu raţiunea sau cu emoţia?

Cineva mi-a relatat că după o perioadă de prietenie de 25-35 de ani cu mai multe persoane a decis să-şi reconsidere poziţia. Motivul a fost comportamentul respectivilor, ceea ce a justificat pierderea încrederii, chiar dacă a fost vorba de o relaţie de lungă durată.

Aceleaşi lucruri ca la nivel personal se petrec şi în mediul economic. Dacă problema nu e abordată raţional se ajunge la relaţii nocive.  Sau, cu alte cuvinte, e deosebit de dăunător dacă nu înţelegem că încrederea trebuie să fie legată doar de motivaţii raţionale, nu emoţionale.

Din păcate, multe persoane şi sisteme nu realizează că încrederea poate fi ancorată doar raţional, nu şi emoţional. Dacă faptele dovedesc că emoţia te aruncă în derizoriu, raţional e să o apreciezi ca un element nociv prin prisma instinctului de conservare, ce îţi sugerează că nu poţi exista dacă doar te autosugestinezi că ai încredere. E mult mai important ceea ce faci, decât ceea ce zici.

Cine va înţelege că ceea ce stă la baza dezvoltării societăţii e încrederea, ce poate fi susţinută doar pe seama faptelor, va realiza şi ceea ce trebui să facă pentru a o cultiva. Cu precizarea că încrederea se cultivă greu, şi se risipeşte uşor.  


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review