Hollywood-ul, total nepregătit de război

Din cauza îmbătrânirii, a alterării vizibile a corpului, trădată de riduri, piele căzută, musculatură atrofiată, păr alb, privire în gol, războaiele reale nu mai beneficiază de sprijinul lui Sylvester Stallone, Chuck Norris sau Arnold Schwarzenegger. Poate că în rolul lui Stallone zis Sly ar fi trebuit distribuit un tinerel, ca să se bată cu maladeţii negativi, aşa cum pentru britanicul James Bond, agentul 007, s-au găsit soluţii şi după pensionarea categoriei Sean Connery/Roger Moore.

Dar probabil că după decesul lui Menahem Golan, vărul Yoram Globus, rămas singur, nu a mai putut asigura anvergura globală, în ciuda numelui purtat şi al prestigiului acumulat, taman când luptele reale aveau mai mare nevoie de suport.

Totuşi nu se poate omite că Rambo II ascunde un mare sacrificiu. Sly a înfruntat în 1985 soarta implacabilă cu riscul de a fi considerat cel mai prost actor. Chiar dacă lupta lui Rambo a fost răsplătită cu încasări de 300 de milioane de dolari, de superlative zmeuristice nu s-a bucurat doar Stallone, ci şi producătorul, scenaristul, dar şi fratele mai tânăr al lui Sly, Frank, pentru cântecul original "Peace in Our Life".

Asta se întâmplă însă când arta cere sacrificii. Generaţii  întregi au crescut cu spiritul lui Rambo. Parcă nici nu are importanţă că Rocky a luat Oscar şi Rambo - Zmeura.

Dar după cum spuneam la început, acum, când e mai mare nevoie de Sly, Chuck şi Arnie, ei abia mai au puterea să treacă strada. Sigur că asta nu-l va opri pe Bruce Willis să arate, din nou, că e greu de ucis. Numai că el abia ce a făcut 66 de ani. Pentru Robert De Niro și Dustin Hoffman, la aproape 80 sau peste, e greu să adapteze războiul din Albania din Wag the Dog la provocările actuale și să facă un fel de Rambo II, dar cu aspect mai de thriller. Greu, dar nu imposibil!


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review