De ce in vremurile cand nu se vorbea de ueigialedgraus deficitul bugetar se situa la 1% din PIB?

Pensionara din Vaslui, care ma suna periodic si purtam discutii despre PIB si deflatorul sau, indicele preturilor de consum,contul curent al balantei de plati, executia bugetului consolidat, deficitul cicllic si cel structural, m-a cautat din nou.

Nu m-a intrebat ceva foarte complicat cum ar fi daca comunismul e stiinta sau arta, ca sa-i zic ca e arta, fiindca daca ar fi fost stiinta s-ar fi incercat mai intai pe caini, ci a vrut sa stie daca guverrnul pesedist al lui Adrian Nastase a fost mai bun decat ultimele executive, adica inclusiv guvernele pesediste date jos tot de pesedeu prin motiuni de cenzura, situatii care-i fac pe romanii mai tineri sa-si puna problema cand vad evenimentele recente daca e democratic ca guvernul unui partid sa cada cand e votat prin motiunea introdusa de alt partid.

In fine, ca sa reiau, pensionara din Vaslui mi-a explicat ca a observat ca vremurile actuale sunt mai spectaculoase, pline de termeni sofisticati precum ueigialedgraus,helicoptarmanei ori cuantitativizing, dar si deficitul bugetului consolidat e de 3% dintr-un PIB mare, nu de 1% dintr-unul mic, ca in timpul lui Nastase.

Doamna merge mai departe si spune ca atunci cand se vorbea de tatal hotilor si de numarat ouale ca datoria publica era o zecime dintr-un PIB mic, fata de acum, cand e peste o treime dintr-un PIB mare.

Dansa recunoaste ca are simpatii social democrate, fiindca e pensionara, desi stie ca ea pune in general intrebari din segmentul care alimenteaza productivitatea muncii, n-are cum sa se certe cu oamenii de pe scara ei, pe care-i stie de o viata intreaga. Insa tocmai pentru ca are curiozitati din mediul socialist, nu-si da seama daca sa fie mai multumita de actualele guvernari pesediste sau sa le regrete pe cele de odinioara?


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review