Experimentul Moldova: cum facem să nu fie România următoarea victimă?

În context regional avem următoarele elemente, UE - alianţă politică, Rusia forţă politică şi militară, NATO -  bloc militar. Iar în condiţiile în care Federaţia Rusă a cam pierdut pasul pe câmpul de luptă, mai are capacitatea să atace doar din punct  de vedere politic, unde – ce să vezi?! – e din ce mai aproape doctrinar de Uniunea Europeană, mai că formează o axă.

Acest preambul era absolut necesar de făcut având în vedere ceea ce se întâmplă la Est de noi. Din Experimentul Moldova trebuie reţinut că republici conduse dual, politic şi  militar, pot intra în impas când forţa politică e coruptă, iar cea militară nehotărâtă. Sigur că cea care poate să reinstaureze echilibrul e puterea militară, dar, deocamdată, pe relaţia politică europeano - slavă se observă că e indusă o revoluţie emoţională, simplu de făcut atunci când clasa politică e slabă.

C a să mai explic încă o dată, după o primăvară arabă poate avea loc o vară slavă, cu sprijin nemijlocit de la UE, ce atacă numai şi numai clasa politică coruptă. De aceea antidotul este militar.

La ce ne foloseşte nouă discuţia de faţă? Păi, primul stat din zonă ce poate fi atacat politic - după elaborarea prototipului şi testarea sa pe cobaii moldoveni  - e România. De aceea e nevoie să fim conştienţi  că e mai important suportul militar decât politic, mai ales că, spre deosebire de fraţii din proximitate, suntem şi membri NATO. Deci, e necesar să  punem în prim plan elementul militar, care să ţină sub control o clasă politică coruptă, ce funcţionează pe bază de interes personal/de grup şi nu naţional.             


Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
  • No comments found

The Best United Kingdom Bookmaker lbetting.co.uk Ladbrokes website review